Vad är spraytanning?
En behandling som ger en jämn gyllene solbränna på ett hälsosamt sätt. Alla blir bruna, även den blekaste du känner! 10 minuters behandling ger samma resultat som många timmar i solen eller solarie, fast utan skador, biverkningar, kemikalier och uv-strålning. Spraytan har funnits sedan 1997. HVLP (high volume low pressure) spraytanning är den senaste och effektivaste tekniken. 3 viktiga saker att tänka på för ett snyggt resultat: Använd vätska av hög kvalité, en maskin för proffessionellt bruk och en duktig spraytanningspecialist.   

 
Hur går det till?
Kunden blir manuellt sprayad av en spraytanningspecialist som använder sig av en handhållen HVLP maskin och en vätska innehållande DHA. En spraypistol, ansluten till en kompressor, finfördelar vätskan som likt en fin dimma lägger sig på huden. Bäst resultat ger 2 lager. Det är en snabb och effektiv behandling som tar högst 10 min att utföra. Man torkar på 1 minut. Efter behandlingen undviker man vatten (samt krämer, smink, parfym m.m.) ett visst antal timmar, beroende på vätska och vilken nyans som önskas.

Vad är DHA (dihydroxiaceton)?
Ett 100% naturligt aktivt sockerbaserat ämne. Tillsammans med hudens aminosyror bildas en naturlig kemisk reaktion som skapar en läcker brun färg i hudens översta lager, hornlagret. DHA är godkänt av Svenska Läkemedelsverket samt amerikanska 'Food & Drugs
Administration' (FDA)

Hur länge håller färgen och hur ofta kan jag spraya mig?
Färgen sitter ca 7-10 dagar beroende på hudkvalité samt skötsel av huden före och efter behandlingen. Den avtar först på händer och ansikte, där inte kläder skyddar. Se mer under Tips att tänka på. Du kan spraya dig hur ofta du vill! Det är helt ofarligt och du väljer själv när du vill förbättra med mera färg. 

Kan jag sola efter behandlingen?
Ja. Du kan bygga upp en "riktig" solbränna ändå. Spraytan sitter i hudens yttersta hudlager, hornlagret, medan solens uv-strålar går djupt ner i huden. Var noga med att använda en bra solskyddskräm om du ska vistas i solen för att förhindra uv-strålarna att skada och påskynda åldrandet av huden. (Tänk på att undvika alla krämer närmsta timmarna efter behandlingen)

Missfärgar det kläderna?
Inte efter att man duschat en gång. Man bör ha på sig bomullskläder direkt efter behandlingen så man enkelt tvättar bort färgen i tvättmaskinen. 

Kan man göra en behandling om man är gravid?
Vätskan är en sockerlösning tillsatt med lite andra helt naturliga ämnen för att ge huden fukt och näring. Den går inte in i kroppen och innehåller inga uv-strålar.

Finns det olika vätskor?
Ja. Förutom SunKissed Mist har vi även en ekologisk, Misteco, och en snabbverkande, Hurry Up! Vätskorna kommer i 4 olika nyanser. Alla Tanlover vätskor innehåller bl a antioxidanter och anti-rynk ingredienser som grönt te-extrakt och hyaluronsyra som ger huden näring, fukt och smidighet och bevarar färgen länge. Ingen alkohol eller parabener.

Blir man orange?
Nej, inte om man använder högkvalitativa vätskor ochanpassar till rätt %-halt DHA efter kundens naturliga pigment. 

Textalk Webshop